Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki

Rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 513

Dodano:

Odsłon: 11079

Delikatne i kruche, bardzo łatwe w wykonaniu. Bez jajek:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie produkty wyrobić na stolnicy i włożyć na 4 godziny do lodówki (lub na 1 godzinę do zamrażalnika).

  2. Rozwałkować, wykrawać kółka szklanką i nadziewać. Ja jako nadzienie dałam dżem porzeczkowy z jabłkowym. Zlepić i posmarować jajkiem.

  3. Piec na złoto. Ja piekłam ok15-20min. w 190 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dalijka 09 kwietnia 2010 właściwie najlepsze powidła:) tylko że akurat dżem miałam tylko:P a i pierwszą partię chyba za słabo skleiłam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń