Do góry

Desery Przepis na:

rogaliki

rogaliki

Autor: haneczkap

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6

Dodano: 07.05.2010

Odsłon: 2308

Polecane dla dzieci które nie tolerują białka, ale i inni bardzo chętnie po nie sięgają. Uwaga: jeśli marmoladę zamienimy na farsz mięsny,lub grzybowy,mamy pyszny dodatek do czerwonego barszczu.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mix maślany wkładamy na noc do zamrażarki

  2. przesiewam mąkę do miski, wstawiam grubą tarkę na której trę mix maślany, głęboko zamrożony.Wlewam piwo i wyrabiam na jednolitą masę. wkładam zagniecione ciasto do lodówki, na 90 minut

  3. ciasto cienko wałkuję, kroję trójkąty i po nałożeniu łyżeczki marmolady zwijam w rogalika.pieczenie: blachę wykładam papierem do pieczenia i układam rogaliki. Pieczenie: około 35-40 minut, w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

haneczkap 08 maja 2010 W oryginalnym przepisie była margaryna, ja wolę z "masłem" o małej zawartości tłuszczu mlecznego, np. mix pasłęcki. Możesz dodać masło. Wczoraj upiekłam rogaliki z "nutellą". Wnusia się zajadała.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 08 maja 2010 Zaciekawił mnie Twój przepis. Wypróbuję na wytrawnie, z mięskiem lub grzybkami.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń