Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki

Rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 34684

są pyszne i szybko znikają z talerza!:)))

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę z mąką i z jednym jajkiem siekamy nożem.Drożdże rozrabiamy z mlekiem,dodać wszystkie składniki i zagniatamy ciasto.

  2. Formujemy wałek który dzielimy na 4-6 części będą mniejsze rogaliki,wałkujemy koło,dzielimy na osiem części do środka dajemy marmoladę,robimy rogale i pieczemy na złoty kolor,posypujemy cukrem pudrem. UWAGA: Nie czekamy do wyrośnięcia ciasta samo rośnie podczas robienia rogali.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aneta28x 25 lutego 2014 To mleko ma być ciepłe i robimy taki zaczyn czy zimne i po prostu rozcieramy w nim drożdże?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Yano 03 października 2013 Jestem chyba jednym z nielicznych mężczyzn zaglądających na smakera.A szkoda. Mnie też zwijanie nie wychodzi tak profesjonalnie, ale i tak zniknęły z talerzyka w "try miga" :) przepis prosty aż genialny :) POOOOLECAM

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 czerwca 2010 Uformowane przepięknie, ja nie mam takiego talentu. Muszę poćwiczyć.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 03 czerwca 2010 Rogaliki są fantastyczne, też takie robię

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń