Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki

Rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 549

Dodano:

Odsłon: 56723

Rewelacja :)

Składniki

  • 250 g, margaryny
  • 1/2 kg, mąki
  • 2, jajka
  • 5 dkg, drożdży
  • marmolada
  • 2 łyżki, cukru
  • trochę mleka
  • białko
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka, cukru i mąki. Całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.

  2. Mąkę, margarynę, jajka i wyrośnięte drożdże zagnieść i odstawić do lodówki żeby wyrosły (najlepiej zrobić wieczorem i pozostawić na całą noc). Z wyrośniętego ciasta wałkować koła, pokroić na trójkąty na każdy dać trochę marmolady i zwijać od szerokiej strony. Surowe rogaliki moczyć w białku i cukrze. Piec na 180st.C na złocisty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń