Do góry

Desery Przepis na:

rogaliki

rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 11999

Rozplywaja sie w ustach

Składniki

  • maslo, 1
  • maka, 2 szklanki
  • orzechy laskowe,zmielone, pol szklanki
  • cukier, 5 lyzek
  • extrakt vanilii, 2 lyzeczki
  • H2o, 1 lyzeczka
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. maslo i cukier wyrobic mikserem,dodac h2o i vanilie.Potem make przesiana i na koncu orzechy.Wszystko razem wyrabiac az ciasto bedzie odchodzic od rak.Formowac rekoma rulonik i zwijac rozek.Blache posmarowac maslem Piec w tem -160stopni C przez ok 20 min.Ja po 15 juz sprawdzam bo lubia sie przypalac Na koniec posypujemy cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewuniak2824 14 października 2011 czy do tych rogalików to orzechy mielone idą czy krojone?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń