Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki francuskie

Rogaliki francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 315 Ocena: 4220

Dodano:

Odsłon: 5291

oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest to przejaw kunsztu cukierniczego a raczej pomysł na małe co nie co, w przypadku gdy poczujemy nieodpartą ochotę na coś słodkiego

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie 1 szt
  • nutella
  • banany
  • maliny mrożone
  • cukier
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. ciasto rozwinąć, pokroić na trójkąty, można to zrobić przez calą szerokość ciasta i wtedy wyjdą większe rogaliki ale będzie ich mniej (ok 10), lub można ciasto przekroić wzdłuż na pól i dopiero wtedy na trójkąty, rogaliczki będą malutkie,
    2. ciasto posmarować nutellą, na podstawie położyć kawałek banana lub kilka malin, zwinąć od szerszego końca, jeśli kładziemy maliny należy je trochę posłodzić, smarując nutellą, zostawić na cieście po 2 mm z każdego brzegu,
    3. piec ok 20-25 min w 190 st





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń