Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą z dzikiej róży

Rogaliki z ciasta francuskiego z marmoladą z dzikiej róży

Autor:

Przepisów i artykułów: 384 Ocena: 11088

Dodano:

Odsłon: 431

Bardzo szybkie do zrobienia i bardzo pyszne, wystarczy trochę ciasta francuskiego i marmolady, a dalej to już wszystko pójdzie z górki.

Składniki

  • 50 dag gotowego ciasta francuskiego, może być mrożone
  • 1 słoiczek marmolady z dzikiej róży
  • mąka tortowa do posypania stolnicy
  • cukier puder
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cisto francuskie dzielimy na trzy części i po kolei rozwałkowujemy na bardzo cienkie prostokątne placki o grubości 1-2 mm. Rozwałkowane ciasto dzielimy na trójkąty i na każdy trójkąt nakładamy marmoladę.

  2. Każdy trójkąt z marmoladą zwijamy tworząc rogaliki.

  3. Gotowe rogaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

  4. Blaszkę z rogalikami wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200'C i pieczemy przez około 20 minut. Upieczone rogaliki odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń