Do góry

Przekąski Przepis na:

Rogaliki z czekoladą

Rogaliki z czekoladą

Autor: sandra1

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 882

Dodano: 11.06.2012

Odsłon: 7757

Mniam...... :-)

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • tabliczka czekolady, mlecznej
  • jajko
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 równych kwadratów. Następnie każdy kwadrat przeciąć na pół (czyli na 12 trójkątów). W każdy trójkąt na środku umieścić kostkę czekolady (można 2 jak jest mała ale nie jest to konieczne) i zawinąć rogaliki.

  2. Na blaszce rozłożyć papier pergaminowy (można wykorzystać ten z opakowania, w którym było zawinięte ciasto) i położyć na nim rogaliki. Rozbełtać jajko i posmarować pędzelkiem każdy rogalik.

  3. PIEC: 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 lub 220 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń