Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z jabłkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Drożdże wymieszaj z cukrem i odstaw do wyrośnięcia (ok. 15 minut). Do miski przesiej mąkę, dodaj pozostałe , a na końcu mieszankę z drożdży i cukru. Wyrabiaj ciasto. Włóż ciasto do woreczka foliowego i na 20 minut zanurz w zimnej wodzie. Wyjmij i wyrób.
Ciasto podziel na 6 części, rozwałkuj koło i każde podziel na 8 trójkątów. Nakładaj marmoladę i formuj rogaliki. Kładź je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 20 minut w temp. 180°C. Polej lukrem lub posyp cukrem pudrem.
<strong>Pani Ewa Wolniewicz mieszka w Żyrardowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień