Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z kremem

Rogaliki z kremem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 8691

Pyszne co nieco

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z 1/2 litra mleka, drożdży, 4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy rozczyn. Pozostawiamy do wyrośnięcia.

  2. Margarynę rozpuszczamy. Jajka z cukrem ucieramy mikserem. Do naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy rozczyn i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto ( mikserem z końcówką do ciast).

  3. Ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy i znowu dzielimy na 8 części. Na każdą część nakładamy krem czekoladowy i zwijamy rogaliki.

  4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy rogaliki i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń