Do góry

Desery Przepis na:

rogaliki z marmoladą

rogaliki z marmoladą

Autor: megii

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 288

Dodano: 07.01.2012

Odsłon: 24396

Szybkie i łatwe w przyrządzeniu. Jeśli leżą pod przygryciem długo zachowują świeżość nie wysychają i są cały czas mięciutkie. Z podanej ilości produktów naprawdę sporo ich wychodzi, ja dzielę rogaliki na kilka porcji wkładam do woreczków i wkładam do zamrażalki. Po rozmrożeniu wyglądają i smakują jakby były dopiero co upieczone.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże mieszamy z 3 łyżkami octu i czekamy jak się rozpuszczą. Dodajemy do reszty składników i ugniatamy ciasto podsypując w razie potrzeby mąką. Gdy będziemy mieli gładkie ciasto wkładamy na 30 min do lodówki.

  2. Ciasto dzielimy na części i z każdej rozwałkowujemy małe koło które przecinamy tak żeby powstało osiem trójkątów. Na trójkąty kładziemy łyżeczką trochę marmolady i zwijamy. dla lepszego efektu rogaliki smarujemy roztrzepanym białkiem.

  3. Pieczemy 15-20 min w tem. 180 ( z termoobiegiem może być troszkę niższa). Gdy rogaliki zaczną się tylko rumienić od razu je wyciągamy inaczej będą suche. Smacznego życzę:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nessie_s 17 kwietnia 2012 Z babcią robię często małe rogaliki - chyba się skusze i wypróbuje twój przepis bo wyglądają kusząco...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń