Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z różą

Rogaliki z różą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 1185

Pyszne i łatwe do zrobienia

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zasypać drozdze cukrem zostawic do rozpuszczenia. Do rozpuszczonych drożdzy dodajemy żóltka, cukier waniliowy i sól. Mieszamy, następnie dodajemy ciepłe mleko, olej i na końcu mąke. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrosniecia na ok 30 min az podwoi swoją objętosc.

  2. Nagrzewamy piekarnik do ok 150 st. Wyrośniete ciasto dzielimy na 3 częsci, Jedną częsc wałkujemy i wycinamy trójkąty ( najlepiej sa cienke a długie). Na szerszą częsc nakładamy marmolade z róży i zwijamy układając na blaszce wysmarowaną olejem ( ja dodatkowo posypuje bułką tartą). Smarujemy rogaliki białkiem. Taką blache wkładamy do nagrzanego piekarnika i przekręcamy na 180 st. Rogaliki pieczemy ok 20-30 min, az będą rumiane. Kolejne blaszki z rogalikami zostawiamy do wyrośniecia przed włozeniem do piekarnika, czyli w czasie kiedy piecze sie pierwsza blaszka druga czeka a rogaliki rosną.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

natasza 17 marca 2011 uwielbiam marmolade z rozy ale ciezko jest ja dostac

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń