Do góry

Przekąski Przepis na:

Rogaliki z szynką i serem.

Rogaliki z szynką i serem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 13897

Szybkie, łatwe i smaczne.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozłóż cisto na stolnicy i pokrój je na osiem trójkątów.

  2. Ser pokrój w kostkę , a szynkę w paski o szerokości 3-4 cm i długości 6-8 cm.

  3. Na każdym trójkącie ciasta połóż kawałek szynki oraz kilka kostek sera.

  4. Zwiń ciasto francuskie, formując rogaliki.

  5. Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni, a następnie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem z odrobiną soli.

  6. Piec przez 15 minut w piekarniku podgrzanym uprzednio do temperatury 190C.

  7. RADA: By uniknąć wypływania sera, posmaruj narożne fragmenty ciasta białkiem, jeszcze przed zwinięciem go w rogaliki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń