Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z twarogiem

Rogaliki z twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 315

Dodano:

Odsłon: 603

Te rogaliki to szybka, smaczna i słodka propozycja do kawki. Są chrupiące i znikają w mgnieniu oka:) Zapraszam po przepis:)

Składniki

  • 250 g twarogu półtłustego
  • pół opakowania cukru waniliowego
  • 1 żółtko
  • 3 łyżeczka soku z cytryny
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę (jeśli jest zamrożone to wcześniej odmrozić).
    Zacząć przygotowywać nadzienie, a ciasto w tym czasie ociepli się do temperatury pokojowej, dzięki temu nie będzie się kruszyć podczas pieczenia.
    Ciasto podzielić na małe kwadraty.
    Żółtko oddzielić od białka.
    Białko roztrzepać razem z wodą.
    Żółtko zostawić do nadzienia.
    Twaróg półtłusty rozdrobnić widelcem, dodać cukier, żółtko i znów zmiksować.
    Na koniec dodać sok z cytryny, wymieszać.
    Na każdym kwadracie rozłożyć nadzienie serowe.
    Zwijać rogaliki zaczynając od podstawy w kierunku wierzchołka.
    Przełożyć na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i całe posmarować białkiem roztrzepanym z wodą.
    Przed samym pieczeniem rogaliki ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, aby powstała wentylacja, która sprawi, że po upieczeniu rogaliki będą chrupiące.
    Piec w temparaturze 220 stopni C przez 25 minut.
    Po upieczeniu wyjąć.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

https://pigulagotuje.blogspot.com/2018/01/rogaliki-z-twarogiem.html

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń