Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezę jest bardzo trudno zrobić w postaci rolady, jednak nie jest to niemożliwe.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 126
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22730
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 5119
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 126
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22730
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 5119
Składniki
Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier puder, mąkę i na koniec ocet. Ubitą masę bezową (powinna świecić) wyłożyć na papier do pieczenia i blaszkę wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w piekarniku ok. 20 min w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu wyciągamy bezę z piekarnika i na kilka minut pozostawiamy na blaszce. Następnie na rozłożony papier do pieczenia odwracamy bezę i delikatnie ściągamy papier. Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Dodajemy mascarpone.
Na wystudzone ciasto wykładamy krem i owoce. Zwijamy roladę. Kilka owoców malin miażdżymy widelcem i dodajemy sok z malin i polewamy roladę. Smacznego