Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 161
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 161
Składniki
Żółtka połącz z cukrem, kawą rozpuszczalną i mieloną. Ubij na parze
Masło utrzyj, ubijając dodaj żółtka i likier.
Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając wsyp cukier, wlej ocet. Ubijaj,
Blachę wyłóż pergaminem. Rozłóż na nim pianę, zostaw wolne brzegi.
Piecz 10 min (160 st.) z termoobiegiem, zmniejsz temp. do 140 st. i piecz 15 min. Wyłącz i otwórz piec.
Po 5 min wyjmij blachę i ostudź bezę.
Bezę oprósz cukrem pudrem, przykryj pergaminem. Blat odwróć, usuń papier.
Szpatułką rozłóż krem.
Pomagając sobie arkuszem pergaminu zwiń bezę w roladę.
Zaciśnij brzegi, chłodź 3 godziny.
Przed podaniem raz jeszcze oprósz cukrem pudrem. Krój bardzo ostrym nożem.