Do góry

Desery Przepis na:

Rolada bezowa z serkiem

Rolada bezowa z serkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19061

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Rolada bezowa z serkiem"

Składniki

  • 6 białek
  • szklanka cukru kryształu
  • 3 łyżki kremu czekoladowego
  • opakowanie serka homogenizowanego waniliowego (150 ml)
  • olej i mąka do blachy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dosypując cukier. Blaszkę o wymiarach 25 na 32 cm wyłóż folią aluminiową, cienko posmaruj olejem i oprósz mąką. Równomiernie rozsmaruj ubitą masę białkową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C. Susz 30 minut.

  2. Bezę lekko ostudź. Wyjmij razem z folią na blat, folię delikatnie usuń. Rozsmaruj krem czekoladowy, na nim serek homogenizowany. Zwiń. Roladę pokrój ostrym nożem na porcje i od razu podawaj.

  3. Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń