Do góry

Desery Przepis na:

Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18985

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Rolada biszkoptowa"

Składniki

  • 4 jajka
  • 2/3 szklanki cukru
  • 8 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • słoik dżemu z czarnych
  • porzeczek albo jagód cukier puder do posypania
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka schłodź, a żółtka utrzyj na puszystą masę razem z cukrem. Białka ubij. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia.

  2. Do masy żółtkowej wsyp obie mąki z proszkiem, zmiksuj. Potem dodaj pianę z białek. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką. Rozsmaruj na płaskiej blasze wyłożonej pergaminem. Biszkopt piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 st.

  3. Od razu po wyjęciu z piekarnika biszkopt posmaruj dżemem. Ciasno zwiń. Odłóż do wystudzenia. Oprósz cukrem pudrem.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń