Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada boczkowa z szynką i porem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1035
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1035
Składniki
Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa.
Surowy boczek opłucz, osusz, natrzyj solą, pieprzem, cząbrem, papryką i majerankiem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj boczek. Posyp natką, zwiń. Roladę owiń folią, włóż do lodówki na 2 godziny.
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Boczek wędzony i szynkę pokrój w kosteczkę. Podsmaż na maśle. Dodaj cebulę, smaż ok. 10 min. Ostudź.
Boczek rozwiń, rozsmaruj farsz. Por oczyść, pokrój w kostkę, posyp mięso. Zroluj. Roladę owiń w papier do pieczenia, a następnie w siatkę, boki zwiąż nicią. Piecz godzinę i 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie