Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada cappuccino"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj 3 łyżki cappuccino. Zmiksuj. Ciasto wylej na pergamin. Piecz w temp. 180°C przez 15 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Ugotuj budyń. Ostudź. Utrzyj z kostką masła i cukrem pudrem. Wsyp do kremu dwie łyżki prawdziwej kawy i wymieszaj. Biszkopt rozwiń, posmaruj kremem, trochę odłóż do posmarowania wierzchu. Zwiń roladę. Posmaruj wierzch kremem i posyp prawdziwą kawą. Schłodź.
CZAS: około 1,5 godziny
Pani Iwona Zalepińska mieszka w WudzyniuŹródło: Dobry Tydzień