Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada cielęca"
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36169
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 366
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36169
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 366
Składniki
Mięso umyj, osusz.
Obraną cebulę posiekaj, oprósz solą, po czym zeszklij na rozgrzanym smalcu. Następnie dorzuć na patelnię pokrojony w kostkę boczek, szynkę, ozorek i mieloną cielęcinę. Przypraw solą, pieprzem i dodaj drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Smaż całość kilka minut – najpierw na dużym, potem na małym ogniu.
Gdy farsz ostygnie, rozłóż go wzdłuż środka płata mięsa. Zwiń je ciasno i zwiąż cienkim sznurkiem.
Dno brytfanny wysmaruj warstwą smalcu, włóż roladę i podlej ją odrobiną wody. Piecz półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C. 5. Sos z pieczeni rozprowadź z wodą wymieszaną z mąką i polej nim cielęcinę.
Czas: 90 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV