Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada cielęca z pomarańczą"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 42
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 42
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Mięso umyj i osusz. Tak przygotowane natnij, by powstał płat.
Natrzyj cielęcinę przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Włóż do dużego naczynia, zakryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Pomarańczę sparz wrzątkiem, zalej zimną wodą i obierz ze skóry. Odkrój białe błonki, po czym potnij ją w plastry. Ułóż je na rozłożonym płacie mięsa i oprósz równo cynamonem. Całość zwiń mocno, tworząc zgrabną roladę i obwiąż sznurkiem.
Przełóż cielęcinę do dużego naczynia żaroodpornego. Polej miodem wymieszanym z olejem i posyp majerankiem, solą oraz goździkami.
Gotową roladę umieść w piekarniku rozgrzanym do 180°C i trzymaj około 1,5 godziny. W trakcie pieczenia polewaj mięso winem oraz wytworzonym z niego sosem.
Danie podawaj obłożone plasterkami pomarańczy i natką.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 280Źródło: Super TV