Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6267
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 149
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 81
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6267
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 149
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 81
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę z proszkiem i startą czekoladę.
Połącz z pianą z białek.
Blaszkę natłuść i wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto.
Piecz 13 min (180 st.). Wyłóż na arkusz pergaminu. Zwiń w roladę.
Kremówkę ubij, wsyp cukier puder i usztywniacz
Ciasto rozwiń, posmaruj kremem, posyp płatkami i owocami.
Zwiń roladę, schłodź.