Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada drobiowa"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 691
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 682
Szybka i smaczna
Odsłon: 11243
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 305
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 691
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 682
Szybka i smaczna
Odsłon: 11243
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 305
Składniki
Ugotuj marchewkę z groszkiem. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Mięso umyj, osusz, ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem. Kukurydzę osącz. Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką, kukurydzą i rzeżuchą. Dodaj marchewkę z groszkiem, wymieszaj.
Nadzienie rozłóż na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nicią. Włóż do brytfanki, posmaruj olejem. Podlej szkl. wody. Wstaw do rozgrzanego piekarnika, piecz 75-90 min w temp. 200°C, polewając tworzącym się wywarem. Podaj np. z jarzynką.
<strong>Rolada drobiowa - przepis II</strong>
1,5-1,7 kg piersi kurczaka, 4 łyżki bułki tartej, jajko, op. mroż. marchewki z groszkiem, 40 dag twarożku śmietan., puszka kukurydzy, sól, biały pieprz, olej.
Ugotuj marchewkę z groszkiem. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Mięso umyj, osusz, pokrój wzdłuż na duże, płaskie kotlety, lekko rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Kukurydzę osącz. Twarożek wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą. Dodaj marchewkę z groszkiem, wymieszaj.
Płaty mięsa połóż tak, by mocno na siebie nachodziły, rozłóż na nich nadzienie i zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Włóż do brytfanki, posmaruj olejem. Podlej szkl. wody i piecz 50-60 min w 200°C, polewając od czasu do czasu tworzącym się wywarem.Źródło: Świat kobiety