Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada drobiowa

Rolada drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Rolada drobiowa"

Składniki

  • 4 połówki piersi kurczaka
  • pół kg dyni
  • mała cebula
  • łyżka siekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię obierz z twardej skóry, usuń pestki, miąższ pokrój w małą kostkę, cebulę posiekaj.

  2. Na rozgrzanym maśle zeszklij najpierw cebulę, następnie dodaj dynię i oprósz całość solą oraz pieprzem. Duś kilka minut.

  3. Gdy ostygną, wymieszaj je z natką pietruszki i serem.

  4. Piersi kurczaka umyj, osusz, natnij kieszeń i włóż do niej farsz dyniowy. Zepnij mięso wykałaczkami, wierzch natrzyj solą z pieprzem i usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

  5. Gotową roladę pokrój w grube plastry i podawaj, np. z gotowanymi brokułami.

  6. Czas: 50 min, 1 porcja = 300 kcal

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń