Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada drobiowa gotowana"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy. Odcinamy skrzydła i szyję. Tuszkę rozcinamy wzdłuż kręgosłupa, ostrożnie oddzielając skórę z mięsem od kości. Najlepiej robić to cienkim, długim, ostrym nożem.
Rozkładamy na płat, wyrównujemy, ścinając grubsze warstwy mięsa, które układamy tam, gdzie jest go mniej.
Nadajemy mięsu kształt prostokąta. Nacieramy dwoma ząbkami zmiażdżonego czosnku, prószymy solą, pieprzem. Zwijamy w roladę, owijamy gazą i związujemy nitką.
Do garnka wlewamy wodę, dajemy warzywa, przyprawy, pozostały ząbek czosnku. Gdy woda się zagotuje, wkładamy mięso. Gotujemy 30 minut. Roladę zostawiamy w rosole na 3 godziny. Wyjmujemy, usuwamy sznurek i gazę, porcjujemy.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł</strong>Źródło: Rewia