Do góry

Dodatki Przepis na:

Rolada drobiowa "Marmurek" w galarecie

Rolada drobiowa Marmurek w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 618 Ocena: 8847

Dodano:

Odsłon: 3738

Przepyszna rolada, łatwa i szybka do zrobienia, idealna na kanapki

Składniki

  • filety z piersi kurczaka lub indyka 50 dag
  • filety z udek kurczaka 50 dag
  • pieczarki (u mnie w słonej zalewie, w plastrach) 15 dag
  • woda 1/2 szkl.
  • żelatyna 4 pełne łyżki
  • sól, pieprz, papryka czerwona, przyprawa do kurczaka, natka pietruszki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone mięso pokroić w większą kostkę, dodać wszystkie przyprawy, suchą żelatynę i wodę, dokładnie wymieszać.

  2. Całość przełożyć do worka, który należy umieścić w szynkowarze. Worek z mięsem nalezy zawiązać. Szynkowar przykryć pokrywką. Wstawic do garnka z wrzącą wodą (woda powinna sięgac do 2/3 wysokości szynkowara). Gotowac na małym ogniu ok. 2 godz. Po tym czasie szynkowar wyjąć z garnka, wystudzić (umieściłam go w garnku z zimną wodą). Po wystudzeniu całość wstawic do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc. Następnie folię z roladą wyjąć z szynkowara, usunąc folię

  3. Kroić, zajadać :-) Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń