Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada drobiowa z brokułem i fetą

Rolada drobiowa z brokułem i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3539

Dodano:

Odsłon: 5818

Po prostu musisz spróbować ;) dobre na ciepło, oraz na zimno na kanapce

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś rozkrawamy tak by powstał duży placek mniej więcej jednej grubości, na pierś kładziemy woreczek i delikatnie rozklepujemy, delikatnie solimy i pieprzymy.

  2. . Potrzebujemy garść małych różyczek brokułu, które zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na ok. 5 minut. Po 5 minutach siekamy brokułu na drobniejsze kawałki i mieszamy z serkiem feta i przeciśniętym czosnkiem. Bierzemy pierś i po całości smarujemy pastą brokułową, następnie zwijamy pierś w roladę
    spinamy wykałaczkami by się trzymało i żeby farsz nam za bardzo nie wyciekł podczas pieczenia.

  3. Na dno naczynia żaroodpornego dajemy odrobinę oleju, układamy roladki, przykrywamy i pieczemy
    40 minut na 180 stopni, po tym czasie zdejmujemy przykrywę, polewamy pierś wytopionym sosem i pieczemy jeszcze 10 minut, by nam się ładnie przyrumieniły.

  4. Roladka jak i sama pasta znakomicie smakuje również na kanapce na zimno :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń