Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada drobiowo-wieprzowa

Rolada drobiowo-wieprzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 347 Ocena: 3742

Dodano:

Odsłon: 772

Zazwyczaj jeśli robimy roladę z dwóch mięs, jedno z nich jest mielone a drugie w całości ;) Ja jednak połączyłam dwa mięsa mielone. Rolada drobiowo-wieprzowa jest pyszna zarówno na gorąco, jako danie główne lub na zimno, jako wędlina. Świetnie pasuje do wszelkich sosów. U mnie podana została w towarzystwie sosu pieczarkowego.

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 małe jajka
  • ulubione przyprawy (u mnie: czosnek granulowany, papryka ostra, papryka słodka, mielone ziele angielskie, pieprz)
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka mielimy. Wrzucamy je do miski, dodajemy jedno jajko, przyprawy i solimy. Dokładnie mieszamy.

  2. W drugiej misce mieszamy mięso wieprzowe z przyprawami, solą i jednym jajkiem.

  3. Mięso wieprzowe wykładamy na papier do pieczenia i rozprowadzamy je równomiernie tak aby utworzyło prostokąt. Na środku układamy mięso drobiowe. Mięso ściśle zwijamy wzdłuż dłuższego boku za pomocą papieru do pieczenia.

  4. Roladę owijamy papierem do pieczenia i w nim ją pieczemy w 170° przez 30 minut. Po tym czasie odwijamy ją z papieru do pieczenia i podpiekamy jeszcze około 10 minut aby nabrała koloru.

  5. Podajemy na ciepło z sosem np. grzybowym lub na zimno jako wędlinę.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 grudnia 2017 Co ja to chciałem napisać, hmmm.
Patrząc na zdjęcie całkowicie zapomniałem i śliniaczek by się przydał, a w domu już maluchów nie ma xD
Pyszna rolada, nawet teraz po małym jedzonku zjadłbym jeszcze te trzy plastry z deseczki ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń