Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada estragonowa"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Składniki
Marynata: czosnek posiekaj, wszystkie wymieszaj. Łopatkę umyj, osusz. Rozetnij na jak największy płat. Natrzyj marynatą, chłodź godzinę.
Suszone pomidory osącz z zalewy, pokrój na plastry. Ułóż na mięsie, mocno zwiń, ciasno obwiąż sznurkiem.
Pod sznurek włóż liście laurowe. Roladę ułóż w żaroodpornej formie, przykryj. Wstaw na noc do lodówki.
Piecz ok. 2 godziny w 180°C. Ostudź, zdejmij sznurek.
Czas przygotowania 140 min, ilość porcji 20, cena za porcję 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie