Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada inna niż wszystkie

Rolada inna niż wszystkie

Autor:

Przepisów i artykułów: 272 Ocena: 1787

Dodano:

Odsłon: 5130

Przeważnie rolady robimy na słodko z masą. Proponuję roladę z masą ale mięsną otuloną boczkiem.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego z łopatki
  • 3 plastry szynki
  • 2 plastry sera żółtego
  • 15 plastrów boczku wędzonego podłużnego
  • Majeranek
  • Jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • Sól
  • 10 dag pieczarek ugotowany
  • Cebula mała
  • Papryka ostra
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso wkładamy do miski.

  2. 2. Wbijamy jajko

  3. 3. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.

  4. 4. Wsypujemy majeranek.

  5. 5. Dodajemy paprykę w proszku oraz sól.

  6. 6. Następnie bułkę tartą, dokładnie wyrabiamy mięso.

  7. 7. Formę wykładamy boczkiem tak aby paski zwisały żeby zwinąć roladę.

  8. 8. Na boczek wykładamy jedną połowę mięsa

  9. 9. Pieczarki drobno kroimy wykładamy na mięso

  10. 10. Na pieczarki układamy ser.

  11. 11. Z papryki usuwamy gniazdo i drobno kroimy, układamy na serze.

  12. 12. Następnie rozkładamy szynkę.

  13. 13. Na koniec przykrywamy drugą połową mięsa.

  14. 14. Zawijamy boczek.

  15. 15. Pieczemy 30 minut w 180˚C pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy i jeszcze 15 minut.

  16. 16. Rolada gotowa.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń