Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeważnie rolady robimy na słodko z masą. Proponuję roladę z masą ale mięsną otuloną boczkiem.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 107
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 472
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 107
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 472
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
1. Mięso wkładamy do miski.
2. Wbijamy jajko
3. Cebulę obieramy i drobno kroimy, dodajemy do mięsa.
4. Wsypujemy majeranek.
5. Dodajemy paprykę w proszku oraz sól.
6. Następnie bułkę tartą, dokładnie wyrabiamy mięso.
7. Formę wykładamy boczkiem tak aby paski zwisały żeby zwinąć roladę.
8. Na boczek wykładamy jedną połowę mięsa
9. Pieczarki drobno kroimy wykładamy na mięso
10. Na pieczarki układamy ser.
11. Z papryki usuwamy gniazdo i drobno kroimy, układamy na serze.
12. Następnie rozkładamy szynkę.
13. Na koniec przykrywamy drugą połową mięsa.
14. Zawijamy boczek.
15. Pieczemy 30 minut w 180˚C pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy i jeszcze 15 minut.
16. Rolada gotowa. 17. Smacznego.