Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada jesienna

Przepis dnia 2011-03-07
Przekąski

Autor: marial9

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 56

Dodano: 02.03.2011

Odsłon: 65450

Pyszna ziemniaczana rolada ,mimo czasu jaki trzeba poświęcdić na przygotowanie jest zawsze mile widziana na moim stole.

Składniki

  • ugotowane ziemniaki, ok.1,5 kg
  • jajka, 1-2
  • mąka
  • sól
  • kapusta świeża, 1/2 główki
  • cebula
  • grzyby świeże lub mrożone
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowane (już zimne) ziemniaki przekręcić przez maszynkę, dodać jajko, sól i mąkę( nie zadużo bo ciasto będzioe zbyt twrde). Zagnieść i rozwałkować na ściereczce posypanej mąką w prostokąt.

  2. Kapustę poszatkować i odgotować. Na patelni podsamżyć grzyby rozmrożone . Jeżeli używamy świeżych trzeba je najpierw odgotować. Dodać cebulkę pokrojoną w kostkę, kapuste i przyprawić do smaku nsolą i pieprzem. Farsz najlepiej zimny wyłozyć na ciasto, zwinąć powoli roladę i przynieść na blaszkę.Można posmarować jajkiem. Piec 1-1,5 godziny w temperaturze 180stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EMIGRANT 29 października 2011 Czy można dokładnie wiedzieć ile tej mąki. Bo piszesz nie konkretnie . Pisze się kilo. poł kilo ,szklanka, pół szklanki 1/2 lub 1/4 do objętości ziemniaków. Tak apetycznie wygłąda i nie chciał bym sknocić. Prosżę sprostować.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

myszenka 15 października 2011 Bardzo smakowicie wygląda i myślę że również i tak smakuję...muszę wypróbować....

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asikgm 01 kwietnia 2011 Wygląda znakomicie ale proszę powiedzieć o jaką mąkę chodzi,ziemniaczaną czy zwykła pszenną.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

buniek100 07 marca 2011 Dlaczego muszę tak długo piec skoro wszystko jest ugotowane? Nie wystarczy zapiec na złoty kolor??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malga8 07 marca 2011 ciekawie wyglada, do ulubionych dodaje, wkrotce napisze jak smakuje...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 02 marca 2011 Takie "inne" kapuśniaczki. Ale połączenie ziemniaków i kapustyyyy ! :) PYSZNIE !

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń