Do góry

Desery Przepis na:

rolada kokosowo-kakaowa bez pieczenia

rolada kokosowo-kakaowa bez pieczenia

Autor: FoodSafari

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 693

Dodano: 08.07.2016

Odsłon: 14859

Słodka rolada smakiem przypominająca batonik Bounty.

Składniki

  • 300 g herbatników
  • 2-3 łyżki ciemnego kakao rozpuszczonego w kilku łyżkach gorącej wody
  • 4 łyżki roztopionego masła
  • 50 g cukru pudru
  • opcjonalnie kilka łyżek mleka ile wypije ciasto
  • 100 g masła w temperaturze pokojowej
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g wiórków kokosowych
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Herbatniki miksujemy w malakserze.

  2. Zmiksowane herbatniki, rozpuszczone kakao, masło, cukier oraz ewentualnie mleko zagniatamy na elastyczne ciasto.

  3. Ciasto kakaowe wałkujemy na cienki prostokąt, aby ciasto ładnie nam się rozwałkowało należy ułożyć je na papierze do pieczenia i wałkować też przez papier.

  4. Masło, wiórki i cukier puder miksujemy na gładki krem. Krem rozsmarowujemy na masie kakaowej. Całość zwijamy w roladę. Owijamy ciasno folią spożywczą. Odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Zastygniętą roladą kroimy ostrym nożem na cienkie kawałki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń