Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada lodowa w polewie kokosowej"
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 269
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 149
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 269
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 149
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Składniki
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 1,10 zł
Owoce mango obieramy i kroimy, miksujemy z 60 g cukru pudru oraz sokiem cytrynowym na gładki mus.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Jajka miksujemy z pozostałym cukrem pudrem, żeby powstała kremowa masa. Łączymy ją z bitą śmietaną, a następnie stopniowo dodajemy mus z mango, delikatnie mieszamy.
Prostokątną blachę z zaokrąglonym dnem wykładamy folią spożywczą i przekładamy owocową masę. Wstawiamy do zamrażarki na 3–4 godziny.
Mleko kokosowe podgrzewamy z 50 g cukru, dodajemy żelatynę, mieszamy. Studzimy, aby zgęstniało.
Lody wyjmujemy z blachy i dekorujemy polewą kokosową. Górę przyozdabiamy świeżymi i kandyzowanymi owocami. Roladę wkładamy do zamrażalnika na ok. 30 minut.Źródło: Rewia