Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, puszysta, śmietankowa. Z ulubionymi owocami w środku. Z malinami lub z brzoskwinią. Kradnie podniebienia wszystkich smakoszy słodyczy.
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6702
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 150
Warszawskie pyzy według przepisu Roberta Makłowicz to znakomity pomysł na pys...
Odsłon: 6702
Może i Rudzio nie jest głodny ale magiczne śniadanie to podstawa człowieka 🏼...
Odsłon: 45
Składniki
Jaja ubić wraz z cukrem na puszystą pianę. Powoli dodawać mąkę oraz proszek do pieczenia, na koniec dodać mak. Piec 15 minut w 160 st C. Jeszcze gorącą roladę zawinąć w ściereczkę i pozostawić do wystygnięcia. Śmietankę ubić wraz z cukrem waniliowym. Dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Pozostawić jedną łyżkę ubitej śmietany do dekoracji rolady. Na roladę wyłożyć śmietanę i równomiernie rozsmarować. Na środku ułożyć pasek malin lub brzoskwiń, a następnie zwinąć. Na wierzchu rozsmarować śmietanę i posypać makiem.