Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada mięsna w cieście serowym

Rolada mięsna w cieście serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2078 Ocena: 11366

Dodano:

Odsłon: 2466

Super rolada na świąteczny stół.

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • Ser żółty 30 dag
  • Jajka 7 szt.
  • Majonez 1 słoiczek
  • Składniki na nadzienie:
  • Mięso mielone wieprzowe 80 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek 2 ząbki
  • Czerstwa bułka 1 szt.
  • Majeranek do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Jajka ubić mikserem, dodać starty ser, majonez, wymieszać mikserem. Przygotowane ciasto wyłożyć do blachę wyłożoną pergaminem, równo rozłożyć w prostokąt. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

  2. Wykonanie rolady:
    Mięso wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, dodać zmiażdżony czosnek przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Mięso wyłożyć na upieczony serowy placek, zwinąć w roladkę i obwinąć pergaminem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piec przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń