Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada mięsna z truskawkami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 111
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 252
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 111
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 252
Składniki
Biesiadnikom trudno zgadnąć, z czego składa się pyszny farsz. Przepis przysłała Izabela Nowak z Chomiąży
Plastry schabu delikatnie rozbij przez folię spożywczą. Oprósz solą i pieprzem. Pierś kurczaka pokrój na cztery część, także rozbij na wielkość plastrów schabu. Przypraw do smaku.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Truskawki odszypułkuj, pokrój na kawałki. Olej rozgrzej w rondelku z grubym dnem. Włóż cebulę, zeszklij. Dodaj truskawki i koncentrat pomidorowy, podduś. Przypraw do smaku, ostudź. Dodaj biały ser, wymieszaj.
Plastry schabu rozłóż na folii aluminiowej. Posyp bazylią i papryką. Nałóż porcje farszu. Przykryj filetem z kurczaka, oprósz bazylią i papryką. Rozsmaruj resztę farszu. Delikatnie zwiń, formując rulon (powinien być w całości przykryty folią).
Każdą z rolad włóż do woreczka śniadaniowego, mocno zwiąż. Włóż do rondla z wodą. Gotuj 45 minut na małym ogniu.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 3,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie