Do góry

Desery Przepis na:

Rolada na zimno

Rolada na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11264

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Rolada na zimno"

Składniki

  • 60 dag czereśni
  • 30 dag czerwonych porzeczek
  • 1 białko
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 1/2 szklanki grubego cukru
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czereśnie umyć, osuszyć, dokładnie wydrylować. Porzeczki przebrać, umyć i starannie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji.

  2. Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody, dodać czereśnie i schłodzić. Podłużną foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wylać do foremki i wstawić na minimum godzinę do lodówki. Dekorować porzeczkami w cukrze.

  3. ok. 120 minut

  4. Przed podaniem każdą porcję rolady czereśniowej warto ozdobić łyżką słodkiej śmietanki ubitej na sztywno z cukrem waniliowym.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń