Do góry

Desery Przepis na:

Rolada orzechowa z bananami

Rolada orzechowa z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Rolada orzechowa z bananami"

Składniki

  • 3 żółtka
  • 8 białek
  • 7 łyżek mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 10 łyżek zmielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek
  • 5 łyżek cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 25 dag posiekanych orzechów
  • 1 szklanka mleka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 20 dag masła
  • cukier waniliowy
  • 2 banany
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić, dodać cukier i 3 żółtka, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechami. Wymieszać. Piec 15 minut w temperaturze 220oC.

  2. Pięć żółtek ubić z cukrem, dodać mąkę i pół szklanki mleka. Zagotować na parze. Ostudzić. Pozostałe pół szklanki mleka zagotować i zalać orzechy (kilka zostawić do dekoracji).

  3. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubite żółtka i cukier waniliowy. Wymieszać z orzechami. Na cieście ułożyć pokrojone banany oraz 2/3 kremu. Zwinąć. Udekorować resztą kremu i orzechami.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń