Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa nadziewana mięsem mielonym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Schab oczyszczam z białych włókien, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Rozcinam wzdłuż tak, by powstał szeroki płat mięsa. Mięso lekko rozbijam z jednej strony (wewnętrzna strona rolady). Z dwóch stron mięso doprawiam solą i pieprzem, a wewnętrzną stronę rolady posypuję tymiankiem.
Do mięsa mielonego wbijam jajko, dodaję przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy. Wyrabiam masę, rozsmarowuję ją na schabie, pozostawiając po bokach około 2 cm wolnego miejsca. Zwijam roladę i obwiązuję sznurkiem. Wkładam do rękawa do pieczenia, wlewam bulion i szczelnie zawiązuję. Piekę 60 min w 180 st. Rozcinam rękaw i piekę jeszcze 20 min.
ok. 100 min
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina