Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada schabowa nadziewana migdałami W pysznym sosie"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Migdały wsyp na rozgrzaną patelnię, mieszając, zrumień. Wystudź. Majeranek i tymianek opłucz, osusz, posiekaj. Szalotki obierz, pokrój w kostkę. Odłóż łyżkę migdałów, resztę wymieszaj z ziołami i szalotkami. Wbij jajko. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Schab opłucz, osusz, rozetnij na płat. Posmaruj farszem. Zwiń. Roladę zepnij wykałaczkami. Ułóż w brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz godzinę. Podlewaj winem wymieszanym z 2 szklankami wody.
Warzywa z włoszczyzny obierz, oczyść, opłucz, pokrój na kawałki. Dodaj do mięsa po 30 minutach pieczenia. Marmoladę podgrzej. Posmaruj nią roladę 15 minut przed wyjęciem.
Gotowe mięso zawiń w folię (by nie wystygło). Powstały sos zmiksuj, wymieszaj z resztą migdałów. Zagotuj. Podawaj do pieczeni. Udekoruj.Źródło: Naj