Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada schabowa z grzybami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36062
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 393
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36062
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 182
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 320
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 393
Składniki
Schab natnij wzdłuż, by powstał prostokąt. Rozbij przez folię, natrzyj solą z czosnkiem. Boczek, cebulę i rozmrożone grzyby posiekaj. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj boczek i na końcu grzyby. Odparuj nadmiar płynu, dopraw solą i pieprzem. Ostudź, połącz z orzechami i natką.
Farsz rozłóż na mięsie, zostawiając 3 cm z jednej strony. Zwiń i owiąż sznurkiem lub nicią. Natrzyj przyprawami (możesz obsmażyć). Włóż do brytfanny, na wierzchu połóż wiórki masła, nakryj folią alum. i piecz w 180°C. ok. 1,5 godz.Źródło: Świat kobiety