Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada schabowa z szynką i ogórkiem:)

Rolada schabowa z szynką i ogórkiem:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 792

Dodano:

Odsłon: 1892

Danie obiadowe lub na przyjęcia.Łatwe w przygotowaniu i smaczne:)

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,a następnie przekroić wzdłuż w ten sposób aby powstał jeden duży płat mięsa. Przez folię rozbić tłuczkiem mniej więcej na grubość 1cm. Przyprawic z obydwu stron wedle życzenia.

  2. Ogórki pokroić wzdłuż na cienkie plasterki .Następnie plastry szynki poukładać na całej długości mięsa.A na szynkę ogórki.

  3. Tak przygotowane mięso zdecydowanie mocno zwinąć i obwiązać sznurkiem.Następnie na niewielkiej ilości oleju obsmazyć mieso ze wszystkich stron.Później włozyc do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 1 godz. lub nie co dłużej (czas zalezny jest od wielkości miesa )
    dodatkowo do mięsa mozna przygotowac sos np. pieczarkowy SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń