Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa z ziołami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Schab rozetnij tak, by powstał szeroki płat mięsa. Oprósz solą i pieprzem z obu stron. Lekko rozbij z jednej strony (wewnętrzna strona rolady), oprósz tymiankiem.
Czosnek obierz, posiekaj, wyrób z mieloną łopatką i jajkiem. Dodaj koperek i natkę. Przypraw. Masę rozsmaruj na schabie, zostawiając wolne brzegi. Zwiń, zwiąż.
Włóż do rękawa do pieczenia, wlej bulion, szczelnie zwiąż. Piecz godzinę w 180°C. Rękaw rozetnij. Mięso piecz 15-20 min na rumiano.
Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie