Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada sernikowa"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 172
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 236
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 75
...ale pyszny.
Odsłon: 172
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Żółtka z cukrem utrzyj mik- serem. Ubitą pianę dodaj do żółtek, delikatnie wymieszaj łyżką. Na koniec wsyp przesianą mąkę z proszkiem, wymieszaj. Ciasto przelej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w temp. 160°C. Ściereczkę posyp cukrem wanilinowym i połóż na niej gorące ciasto. Zdejmij papier a ciasto zwiń w roladę.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Brzoskwinie sparz, usuń z nich skórkę oraz pestki. Pokrój w kostkę. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier, utrzyj mikserem. Wlej przestudzoną żelatynę, dokładnie zmiksuj. Do 2/3 masy serowej dodaj pokrojone brzoskwinie, wymieszaj.
Ostudzoną roladę rozwiń i posmaruj kremem z brzoskwiniami. Zwiń a wierzch posmaruj pozostałym kremem i posyp krokantem orzechowym. Włóż do lodówki.
40 minut Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie