Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada serowa

Przepis dnia 2017-01-13
Rolada serowa

Autor: Mechanik79

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 2584

Dodano: 10.01.2017

Odsłon: 10611

Rolada serowa jako element zimnej płyty jest świetną przekąską, ponadto może być również idealnym uzupełnieniem deski serów.

Składniki

  • 400 gr sera żółtego
  • 250 gr pieczarek
  • 200 gr szynki
  • 100 gr serka topionego (smakowego np. paprykowego)
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
5-6 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle.
    Ugotowane na twardo jajka oraz szynkę również kroimy w kosteczkę.
    Przekładamy wszystko do misy, dodajemy serek topiony, natkę pietruszki i doprawiamy solą i pierzem. Odstawiamy.
    Ser żółty wkładamy do woreczka i zawiązujemy, wkładamy do wrzątku ( możemy na małym ogniu utrzymywać temperaturę wrzątku).
    Miękki ser wykładamy na stolnicę i rozwałkujemy na ok 4mm grubości i kształt prostokąta.
    Nakładamy farsz i zawijamy całość w roladę. Przechowujemy w lodówce.

    Wszystkie czynności widać dokładnie na filmie poniżej.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EVAMI 12 stycznia Wyglada super - następnym razem wypróbuje z tych składników
Ja robię z szynki ,szpinaku i marynowanej papryki

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń