Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada serowa z mięsem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 124
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 216
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 124
Składniki
. Farsz: pieczarki umyj, pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż razem pieczarki, cebulę i paprykę. Ostudź. Wymieszaj z mielonym mięsem i jajkami, przypraw. Jeśli farsz jest za rzadki, wsyp trochę bułki tartej.
Ciasto: ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jajka ubij ze szczyptą soli. Wszystkie ciasta wymieszaj. Przelej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w temp. 180°C.
Lekko ostudź, odlep papier. Ułóż farsz, zostawiając po bokach 1-2 cm marginesy, zwiń ciasną roladę. Owiń w papier do pieczenia. Piecz jeszcze 35-40 minut w tej samej temp.
Czas przygotowania: 90 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 3,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie