Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada serowa z pieczarkami

Rolada serowa  z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 6043

Pyszna rolada serowa na przystawkę. Taką roladę można jeść na ciepło, jak i na zimno. Zrobiłam ją pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni.

Składniki

  • Farsz :
  • pieczarki - 380 g
  • filet z piersi kurczaka - 550 g
  • cebula - 1 szt
  • jajko - 1 szt
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz
  • przyprawa do kurczaka - 2 łyżki
  • Placek serowy :
  • ser gouda - 270 g
  • jajka - 3 szt
  • majonez - 3 pełne łyżki.
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Farsz :
    Pieczarki opłukać, osączyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu, do podsmażonej cebuli dodać pieczarki doprawić solą i pieprzem, razem poddusić do odparowania wywaru, ostudzić, dodać jajko, dokładnie wymieszać.
    Filety opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na większe kawałki, rozbić.

  2. Placek serowy :
    Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach.
    Wybić jajka do miski z serem, dodać majonez, dokładnie wymieszać.
    Blachę z piekarnika wyłożyć papierem, nasmarowanym tłuszczem, wylać masę serową, włożyć blachę do nagrzanego do 180 stop.piekarnika, piec przez ok 20 minut.

  3. Po upieczeniu ciasta serowego, zdjąć papier, na cieście rozłożyć rozbite mięso, posypać przyprawą do kurczaka.
    Następnie wyłożyć pieczarki i natkę pietruszki.

  4. Zwinąć w roladę i w ten sam papier, wstawić do piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop przez ok.30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń