Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada śląska"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
<strong>:</strong>
Wołowinę pokrój w poprzek włókien na 2 cm kotlety. Rozbij tłuczkiem na cienkie płaty i każdy posmaruj musztardą.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a boczek i ogórek pokrój w słupki.
Każdy plaster posyp cebulą. Boczek i ogórek ułóż wzdłuż szerszego boku rolady i dopraw pieprzem. Zwiń ciasno płaty mięsa w roladę i zwiąż nitką spożywczą.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki smalcu lub oleju, obsmaż roladki ze wszystkich stron i podlej wodą. Dodaj liść laurowy, ziele, dopraw solą i duś do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie, odparuj nadmiar płynu. Podawaj np. z kluskami śląskimi i kapustą modrą.Źródło: Tele Tydzień