Desery Przepis na:
ROLADA ŚMIETANKOWO - TRUSKAWKOWA

Składniki
- biszkopt, z 6 jaj
- MASA, 00
- śmietana 30-36, 0,25l
- truskawki zmiksowane, 1/2kg
- cukier waniliowy, 1 szt
- żelatyna namoczona, na 1/2l płynu
- cukier kryształ, wg uznania
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Biszkopt upiec na dużej blasze (z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia.upieczony i jeszcze gorący zwinąć razem z papierem i zostawić do wystygnięcia
-
Śmietanę ubić dodać truskawki,cukier i rozpuszczoną w ma lej ilości wody żelatynę.wszystko jeszcze raz zmiksować i włożyć na chwilę do lodówki.Biszkopt rozwinąć usunąć papier i wyłożyć tężejącą masę - zwinąć
Komentarze do przepisu (1)

awepa 12 października 2011Zgłoś do usunięcia
Jest pyszna!!!Smakuje całej rodzince :-)Pierwszą zrobiłam z truskawkami, a drugą z malinami.Obie wersje super smakują:-) Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz